7 oktober 2016

Toen Fred met vorige week belde met de vraag of ik zin had om te vissen was dat precies op het juiste moment. Ik was er aan toe zal ik maar zeggen. Dus een snipperdag opgenomen en vissen met Fred, Joke en Freerk. De noordoostenwind voorspelde niet veel goed echter, als je op de ervaringen afgaat en met dergelijk wind niet gaat vissen zal je bij dergelijke wind ook nooit iets vangen.
We gingen de polder in, vissend vanaf de kant met kunstaas. Shad, spinners, lepels en jerkbaits. We kozen een mooie poldervaart uit om ons geluk te beproeven. Het water was veel belovend en na niet al te lange tijd wist Joke de hatelijke nul weg te werken. Kort daarop was Joke ook verantwoordelijk voor de tweede snoek van vandaag. De mannen kregen les! Nadat we een tijd lang geen enkele aanbeet meer hadden gehad verkasten we naar een andere stek. Daar was het wederom Joke die een snoek en vervolgens een baars scoorde. We kregen echt les! Gelukkig kon ik niet lang daarna ook een snoek haken, op FaceBook post ik, net als de baas, lang, slank en een dikke kop. De snoek van in de 70 centimeter was erg dun. Freerk ving er even later nog zo één. Nadat ook deze stek uitgekamd was verkasten we weer. Op de derde stek was Fred aan de beurt. Hij scoorde een maatse snoek. Niet veel later kreeg hij weer beet. Het is fantastisch om te zien hoe het haken van een vis emoties losmaakt. Ik heb getracht dat te filmen. Fred mocht een 92 cm poldersnoek op zijn palmares bijschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *